Afbeeldingen moeten altijd een Alt-tekst hebben

image Door Koen Dorenbos - 1 January 2018

single-img

Waarom je afbeeldingen altijd een Alt-tekst moeten hebben

Een tekst schrijven volgens de SEO-regels is niet heel lastig. Ook een afbeelding toevoegen in WordPress is makkelijk, maar de vindbaarheid hiervan is vaak nog flink te verbeteren. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. De Alt tekst, bijvoorbeeld.

 

Wat is Alt tekst precies?

Alt tekst is een kort tekstje dat in de code van elke afbeelding in je artikel wordt gebruikt. Mocht de afbeelding om welke reden dan ook niet geladen kunnen worden, dan wordt de Alt tekst getoond als alternatief.

Waarom is de Alt tekst zo belangrijk?

Veel bloggers slaan het invullen van een Alt tekst voor afbeeldingen vaak over. Maar je moet begrijpen dat afbeeldingen zonder titels en Alt teksten niet goed geïndexeerd kunnen worden door een zoekmachinebot. Het is als een blinde vlek. Het toevoegen van een relevante Alt tekst is iets heel simpels dat vrijwel geen extra tijd kost, maar wel heel belangrijk is om je website hoog te laten scoren in de zoekresultaten.

Hoe kan ik Alt tekst aan een afbeelding toevoegen?

In WordPress heb je twee manieren om een Alt tekst aan een afbeelding toe te voegen: Automatisch of handmatig. Er zijn verschillende plugins, zoals bijvoorbeeld SEO Friendly Images, die automatisch een Alt tekst aan je afbeelding toevoegen. En een plugin als Check Image Alt Tekst controleert alle afbeeldingen in je media bibliotheek op missende Alt teksten. Maar je kunt de Alt tekst ook handmatig invoeren bij het uploaden of selecteren van een afbeelding.

Wilt u hier over meer weillen weten neem dan contact op met Smart Internet Media en of lees hier meer

Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op
image
Ook zo’n optimalisatieslag? Bel 035 691 22 37!
FD gazelle award 2018