Tips voor een succesvolle Moederdagcampagne

image Door Rosanne Brakelé - 4 May 2018

single-img

"Sorry, ik ben het vergeten!" Hier kom je niet meer mee weg, want we worden al weken massaal gebombardeerd met advertenties voor de leukste, mooiste, lekkerste, beste Moederdagcadeaus. Winkels grijpen deze dag maar al te graag aan om hun verkopen te laten pieken. Hoe spring je er nou echt tussenuit? Wij geven je de belangrijkste tips om je Moederdagcampagne een succes te maken.

1. Gooi wat nostalgie in de strijd. In een tijd waar de meeste marketing focust op de toekomst, naar the next best thing, is even wegdromen naar die goede oude tijd meer dan welkom. Herkenbare moeder/kind-situaties uit vervlogen tijden hebben een emotionele impact; het wekt niet alleen een gevoel op van betekenis en continuïteit, onderzoek heeft uitgewezen dat we hierdoor ook meer bereid zijn geld uit te geven aan consumentenproducten en -goederen. 
2. Zorg voor user-generated content. Lees: gratis reclame voor jouw producten! Mensen houden ervan onderdeel te zijn van een groter geheel. Het geeft je conversies een boost en is een mooi uithangbord voor de stijl producten die je aanbiedt. Het volgende punt is een goede manier om user-generated content te genereren.
3. Creëer een speciale, originele Moederdag hashtag. Je kunt je volgers bijvoorbeeld vragen hun leukste of mooiste moment met hun moeder te delen en de hashtag toe te voegen. Dit zorgt onder andere voor meer exposure.
4. Zet je klanten aan het denken: Wat is nou de échte reden voor het geven van een cadeau? Om je liefde en waardering te laten blijken, om je moeder te bedanken voor alles wat ze voor je heeft gedaan. En daar hoort toch een passend presentje bij?
5. Zorg dat je Moederdagcadeaus makkelijk te vinden zijn. Je kunt zelf een selectie maken van geschikte Moederdagcadeaus en deze op een speciale pagina op je website of op een speciaal plaatsje in je winkel plaatsen.
6. Motiveer moeders hun e-mailadres achter te laten voor een speciale aanbieding. Een voorbeeld: “Heb je niet gekregen voor Moederdag wat je stiekem écht wilde? Dan hebben wij een cadeautje voor je! Met deze kortingscode kun je jezelf alsnog het perfecte cadeau geven. We zullen niets doorvertellen. ;-)”
7. Stuur je huidige e-mail database een reminder. Je zult het niet geloven, maar er zijn ondanks alle media-aandacht altijd mensen die er op het laatste moment achter komen dat het bijna Moederdag is. Biedt deze mensen last-minute service. Hun moeders zullen je dankbaar zijn.

Psst, even tussen ons: Heb jij al een Moederdagcadeau gekocht?

Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op
image
Ook zo’n optimalisatieslag? Bel 035 691 22 37!
FD gazelle award 2018