• SE
  • SEA
  • SEO

Minder kosten, meer bezoekers

grafiek

Honeymoonshop heeft naast de website een prachtige winkel in Rotterdam en is al meer dan 45 jaar verantwoordelijk voor de trouwkleding van duizenden bruidsparen in Nederland en ver daarbuiten.

Uitgeroepen worden tot beste bruidswinkel in 2014 was het resultaat van excellente service en reviews van vele klanten. Naast een uiteenlopende collectie van trouwbenodigdheden, onderscheiden zij zich met hun servicegerichte adviseuses met jarenlange ervaring in de bruidsmode.

 

Wat zegt Honeymoonshop?

Minder kosten, meer bezoekers!

 

 Tim van der Velden - Eigenaar Honeymoonshop

Uitdaging

De concurrentie had een voorsprong in de organische zoekresultaten en Honeymoonshop schommelde net onder de vouw. Een top drie positie kunnen behalen was essentieel. Met Adwords creëerden zij middels een andere partij redelijk verkeer, echter waren de kosten (CPA) erg hoog.

 

Oplossingen

Het creëren van creatieve content die zich richt op de doelgroep van bruiden en bruidegoms en zo ‘het feest’ al te laten beginnen met goede tekst was de eerste stap. Dit gaf veel verbeteringen in de informatievoorziening om de vindbaarheid al op een goed niveau te krijgen. Daarmee creëerden wij een platform wat voldeed aan de richtlijnen van Google en middels het plaatsen van diverse links, blogs en artikelen wisten wij nog meer reuring op de website van Honeymoonshop te creëren. Ook nam Smart Internet Media de SEA-campagne over. Deze werd opnieuw gestructureerd en beter aangepast op de juiste doelgroep.

Resultaat

Zoek op trouwjurken en Honeymoonshop prijkt in de bovenste zoekresultaten van Google. De concurrentie krijgt simpelweg het laatste jaar geen vat op deze positie, wat resulteert in een enorme toename, maar liefst van 220%, aan bezoekers die zich laten informeren over de bruidsbenodigdheden voor de mooiste dag van hun leven. De Cost per Acquisition (CPA) van de Adwords-campagne ging met 67% naar beneden, terwijl het bezoek met 30% omhoog ging. Zo werd de afgelopen twee jaar een significante groei gerealiseerd in een markt die zeker niet makkelijk was.

Een enorme boost in organisch verkeer

Minder kosten, meer bezoekers

  • +30% PPC Traffic
  • -67% CPA
  • +220% organic traffic
Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op
image
Ook zo’n optimalisatieslag? Bel 035 691 22 37!
FD gazelle award 2018
/cases/honeymoonshop-minder-kosten-meer-bezoekers/