• SE
  • SEA
  • SEO

Een stijging van 45% in organic revenue

Lobbes is één van Nederlands grootste online speelgoedwinkels.

Met een assortiment dat zich richt op “spelen, genieten & ontwikkelen” zijn ze 25 jaar geleden begonnen met Speelgoedwinkel Lobbes. Met ondertussen meer dan 80 mensen doen zij elke dag hun best om hun klanten te verwonderen.

Wat zegt Lobbes?

"Wij zijn in 2014 met Smart Internet Media gestart en hebben sindsdien topposities in Google.nl. Door snel te schakelen brengen ze ons ook met nieuwe producten en zoektermen in korte tijd naar goede posities. Smart Internet Media is voor ons een prettige partner en wij zijn van plan nog lang met ze te werken."

 Alieke Aalbers - E-commerce manager Lobbes

Uitdaging

Lobbes.nl was online nog vrij onbekend. Het doel was middels deze campagne de online positionering van Lobbes binnen organic search te verbeteren. Dit was een campagne die een grote uitdaging vormde, vooral omdat Lobbes.nl te maken heeft met grote concurrenten zoals Bol.com, Bart Smit & Intertoys.

 

Oplossingen

Bij aanvang van de samenwerking heeft Smart Internet Media een uitgebreid marktonderzoek gedaan onder meer dan 2.500 relevante zoekwoorden. Ook is er concreet gekeken naar ROI, door concreet in kaart te brengen wat het rendement was uit de meest belangrijke SEA-campagnes en hier een eerste focus op te leggen. 

Vervolgens is er binnen Lobbes.nl een dynamische footer ontwikkeld, die zich aanpast aan de categorie waar de bezoeker zich bevindt. Door dit te doen werd de interne linkwaarde optimaal verdeeld binnen de belangrijkste pagina’s van Lobbes.nl. Ook is er naast deze concrete on page oplossingen gewerkt aan het creëren van creatieve content en het versterken van het backlinkprofiel.

Resultaat

Door middel van bovenstaande inspanningen, heeft Smart Internet Media samen met Lobbes meer dan 50% extra trafficstijging weten te realiseren binnen een jaar tijd. Deze trafficgroei heeft meer dan 45% extra omzet opgeleverd. 

Een enorme boost in organisch verkeer

Een stijging van 45% in organic revenue!

  • +55% organic traffic
  • +45% organic omzet
Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op
image
Ook zo’n optimalisatieslag? Bel 035 691 22 37!
FD gazelle award 2018