• SE
  • SEA
  • SEO

Jaar na jaar enorme groei organic search

Raamdecoratie.com is een verfrissende webshop in raamdecoratie. Van rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën tot een exclusieve raamdecoratielijn van VT Wonen.

Raamdecoratie.com biedt een enorm assortiment en levert in Nederland en België. In België is in 2016 de Belgische variant van de website gelanceerd onder begeleiding van Smart Internet Media. Met meer dan 15.000 tevreden klanten blinkt Raamdecoratie uit met een snelle en goedkope levering van haar producten en een excellente klantervaring.

Wat zegt Raamdecoratie.com?

"Smart Internet Media heeft ons de afgelopen jaren geholpen naar topposities in Google.nl en Google.be. Vakkennis, proactief meedenken en prettig contact maakt onze samenwerking tot een groot succes!"


Thijmen Bourgondien - Directeur Raamdecoratie.com

Uitdaging

Raamdecoratie kwam met een verbeterde website in Nederland en een nieuwe website in België. Voorkomen moest worden dat de Belgische en Nederlandse website met elkaar zouden concurreren. Daarnaast moest de Belgische website zo snel mogelijk posities gaan innemen.

Oplossingen

Gekozen is om de Belgische website op een sub-domein te laten draaien (be.raamdecoratie.com). Daarnaast is er door middel van een correcte hreflang-implementatie voorkomen dat Google beide websites als kopieën zou beoordelen. Daarbij is gekozen om creatieve content te publiceren op beide platformen met tips voor bijvoorbeeld raambekleding per ruimte (woonkamer, badkamer en slaapkamer). Daarbij is er gewerkt aan de autoriteit van het platform waardoor niet alleen de nieuwe pagina's, maar de beide websites in Nederland en België beter zijn gaan positioneren.

Resultaat

Zowel in Nederland als in België positioneren beide websites van Raamdecoratie.com als de sterkste in de markt van raamdecoratie. Hierdoor is er niet alleen een aanzienlijke groei in traffic gerealiseerd van meer dan 40%. Ook is de omzet gestegen met 65%. Daarnaast is er een zeer sterke basis gelegd voor verdere groei.

Tegen een nagenoeg gelijke investering realiseerden wij een toename in de omzet via organic search van 64,63%

Een verveelvoudiging van bezoek op de website resulterend in vele afspraken en omzet

  • 43,19% toename organic traffic
  • 64,63% toename omzet organic search
Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op
image
Ook zo’n optimalisatieslag? Bel 035 691 22 37!
FD gazelle award 2018