Analytics - hulp bij google analytics en web analytics

Wist je dat bedrijven die goed vindbaar zijn in Google, gezien worden als betrouwbare merken en autoriteiten in de branche? Wij realiseren dit ook voor jouw organisatie.

Koen Dorenbos - Sales Manager

Om meer resultaten uit je website te halen, is het belangrijk om te meten wat er zoal gebeurt. Welke doelgroep bezoekt de website? Waar lopen klanten vast? Wat zorgt juist voor een hoge conversie? Deze cijfers zijn ontzettend belangrijk voor een hogere conversie, maar worden door de meeste bedrijven niet of nauwelijks benut. Dat komt mede doordat data-softwarepakketten zoals Google analytics niet eenvoudig zijn. En ze zijn vaak tijdrovend. Bij Smart Internet Media kun je rekenen op vakkundige hulp bij Google analytics.

Meten is weten

Web analytics is het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van data uit de website, om zo een website of webshop te optimaliseren. Daarbij gaat het over veel meer dan alleen websiteverkeer. Goede analyses van een website ondersteunen bijvoorbeeld ook bij marktonderzoek, optimaliseren van de website of het verweven van inzichten na een advertentiecampagne. Web analytics biedt inzicht in alle data die je je als bedrijf maar kunt wensen. Geografische en demografische informatie, het aantal (unieke) bezoekers, pageviews, noem maar op. En daarop kun je als bedrijf slim inspelen.

Het belang van Google analytics

Het is om allerlei redenen zonde om Google analytics niet te gebruiken. Web analytics helpt je om jouw website of webshop te optimaliseren. Zowel qua vindbaarheid als conversie. Ook kun je meten wat het resultaat is van bijvoorbeeld nieuwe content, marketinginitiatieven of technische aanpassingen. Als je weet wat werkt en wat niet, ben je in de toekomst minder geld kwijt voor de beste resultaten.

Google analytics uitbesteden

Bij het inrichten van Google Analytics gaat het bij veel bedrijven al fout. Het dashboard wordt niet goed ingesteld, de standaardrapportages laten niet de informatie zien die nodig is of er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende soorten dataweergaven. Weet je zelf niet hoe je analytics moet inrichten, is de kennis binnen het bedrijf gedateerd of blijkt het lastig om de data om te zetten in concrete acties? Dan is het ook mogelijk om Google analytics uit te besteden aan een expert. Je kunt dan rekenen op periodieke updates en verbetervoorstellen voor de website of webshop.

Implementatie, advies, training en support

Hulp nodig bij Google analytics en web analytics? Smart Internet Media helpt je om de fantastische potentie ervan te benutten. Onze experts ondersteunen bij de implementatie en het inrichten van het systeem tot het analyseren van de data. Of ze adviseren over een optimaal gebruik. Verder is het bij Smart Internet Media mogelijk om medewerkers te laten trainen, zodat Google analytics inrichten en inzetten voortaan in-house kan gebeuren. Natuurlijk staan onze specialisten ook dan altijd klaar voor support.

Wil jij de meest waardevolle informatie uit web- of Google analytics halen voor een succesvolle en rendabele website?

Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op
FD gazelle award 2018