PPC campagne laten beheren

PPC gaat niet over het sturen van verkeer en het genereren van kliks voor je website, maar over het sturen van relevant verkeer en het genereren van de juiste kliks voor je website.

Mike Tieben - PPC-Consultant

Meer gerichte en geïnteresseerde bezoekers binnenhalen via de website: met Google Ads kan het. Alleen komt er veel bij kijken. Zoekwoorden bepalen, campagnes aanmaken, advertentiegroepen kiezen, targets instellen... Een succesvolle Google Ads (voorheen Google AdWords) campagne opzetten vraagt behoorlijk wat kennis en tijd. Bedrijven die dit liever uitbesteden, kunnen rekenen op de specialistische ondersteuning en bewezen kennis van Smart Internet Media.

PPC-advertising

Alle advertentievormen waarvoor je als bedrijf per klik betaalt, noemen we Pay Per Click advertising. Ofwel: PPC-advertising. Daarvoor bestaan allerlei platformen zoals Facebook, Bing of Marktplaats. Google Ads is de meest bekende en populaire. Vanwege het grote marktaandeel van Google in Nederland, is het een belangrijk kanaal voor meer traffic, meer leads en meer sales.

Kosten Google Ads

De kosten voor Ads-campagnes worden door meerdere factoren bepaald. Onder andere het gekozen zoekwoord en de kosten per klik die daarbij horen. Dit loopt –afhankelijk van de concurrentie – uiteen van een paar cent tot enkele euro’s. Als bedrijf betaal je als jouw advertentie wordt aangeklikt. Het budget voor een Ads-campagne bepaal je zelf. Sommige bedrijven geven hier enkele honderden euro’s per maand aan uit, andere bedrijven tienduizenden. Waar het ons om gaat is wat het adverteren oplevert: daarin zijn we bij Smart Internet Media gespecialiseerd.

Google Ads-campagne uitbesteden

Als online marketingbureau zijn wij gecertificeerd Google Premier Partner. Onze marketingspecialisten voldoen aan alle vereisten van Google om op het hoogste niveau Ads-campagnes uit te voeren en te beheren. Ook zijn zij individueel op de hoogte van Search Engine Advertising (SEA) door de verschillende trainingen van Google die ze volgen. Veel bedrijven besteden om die redenen hun Ads-campagnes aan ons uit. Er komt veel bij kijken en het risico is groot dat er duizenden euro’s in rook opgaan.

Actuele kennis van SEA

Zoekvolumes, prijzen per klik, concurrentie, biedingen: voor een rendabele Ads-campagne zijn verschillende gegevens nodig. De online marketeers van Smart Internet Media maken daarom voor ieder bedrijf een SEA-scan om mogelijkheden in kaart te brengen en een doordacht campagneplan op te zetten. Op die manier heb (en houd) je als bedrijf een goed inzicht in de opbrengsten van je Ads-account.

Met actuele kennis van online ontwikkelingen helpen we ook jouw bedrijf graag bij het opzetten van een succesvolle Ads-campagne. Ook verbeteren we de waarde van reeds lopende campagnes door te sturen op kwalitatieve bezoekers, hogere conversie en meer rendement. Meer weten?

Is je interesse gewekt? Neem contact met ons op

Recente cases

FD gazelle award 2018